Úspory energie na svícení

osvětlení kanceláře
osvětlení kanceláře
osvětlení kanceláře
osvětlení kanceláře

Stále vám někde svítí zářivky? V kanceláři nebo ve skladu? Nebo snad ve škole či v nemocnici?
Pomocí LED svítidel můžete ušetřit až 90% elektrické energie. Jak je to možné?

Příklad:

Zářivkové svítidlo 116W (trubice 2x 58W) lze nahradit LED lineárním svítidlem o příkonu 40W, které svítí difuzně, ale direktně, tzn. že oproti zářivce, která svítí do všech stran a její světlo se ve svítidle ztrácí a slábne, tak kvalitní LED svítidlo naplno využívá svůj potenciál. Pokud k soustavě svítidel připojíme inteligentní ovládání, které jej bude automaticky stmívat podle příspěvku denního světla, můžeme se dostat na zmíněnou úsporu až 90%.

I kdyby byla úspora elektrické energie bez stmívání 65%, vytvořme si jiný příklad:

V kanceláři a ve skladu máme dohromady 100 svítidel s celkovým příkonem 11,6kW, výměnou za LED lineární svítidla ušetříme tedy 7,54kW. Při svícení 2400 hodin ročně, při ceně 6,- Kč za kWh jsme ušetřili 108.576,- Kč za rok. K tomu přičtěte nezanedbatelné servisní náklady. Zářivky se musí měnit, také jejich startéry či předřadníky. To už byl měl dělat elektrikář – ten také něco stojí. I váš čas něco stojí. Jistě najdete tisíc přínosnějších činností, než řešit blikající zářivky.

 

Dnešní LED mají životnost minimálně 50.000 hodin. Pairam navíc prodává LED svítidla servisovatelná, tzn. že pokud vám svítidlo zhasne, lze mu vyměnit komponenty. Na tato svítidla navíc poskytujeme 5 let záruku. Zvolíte si teplotu chromatičnosti (barvu světla), probereme jestli chcete svítidla regulovat, my vám uděláme projekt pro váš prostor, namontujeme a můžete si užívat kvalitní a pro vaší činnost ideálně nastavené světlo.

 

Proč vyměnit svítidlo celé a ne pouze zářivku za LED trubici? Jak již bylo řečeno, trubice svítí do všech stran, takže cca 70% jejího světla se ztrácí a za tento výkon platíte zbytečně. Navíc zářivková svítidla byla konstruována pro zářivky, ne pro LED trubice, na jejichž světlo si lidé v průběhu času stěžují. Bude vám elektrikář měnit ve svítidlech předřadníky? Proč raději nenamontuje svítidla nová?

 

Chcete nezávaznou nabídku na řešení osvětlení od našeho architekta, ať už se jedná o jakýkoli prostor? Kontaktujte nás. Těšíme se na vás.

Nezávazně poptat architekta

Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů.

Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů.

Kontaktujte nás, těšíme se na Vás.

Nové rozpočty a projekty:

Příjem a výdej zboží vč. termínů:

Fakturace:

PAIRAM
Oldřichova 49, Praha 2
(vstup z ulice Svatoplukova)
Showroom otevřeno:
Po – Čt: 9 – 17 / Pá: 9 – 14:30

IČ: 04091329
DIČ: CZ04091329

Ve správném světle Pairam